Posel na spletu

Blog: obvezen del poslovne strani

Če imate svoje podjetje, ste mu zagotovo namenili tudi svojo spletno stran. Kmalu zatem, ko ste spletno stran postavili, ste verjetno že opazili prve sadove, ki jih je prinesla prisotnost na internetu. Morda zamujate še eno zelo lepo priložnost. Je blog sestavni del vaše poslovne spletne strani?

Če je, lahko rečemo le »odlično«, saj ste potem na pravi poti, da svojo spletno prisotnost povzpnete na novo raven. V kolikor pa bloga še nimate, je tudi to dobra novica, saj se vam ponuja zares izjemna priložnost. Izkoristite jo!

Zakaj pisati blog?

Razlogov za pisanje bloga je precej. Naj omenimo le nekaj najpomembnejših.

1. S pisanjem bloga boste na spletno stran privabili več obiskovalcev. Vedno, ko boste objavili nov prispevek, si boste povišali verjetnost, da vas nekdo obišče prek iskalnika Google. Zdaj pa si zamislite, da bi imeli objavljenih 300 prispevkov. Brez najmanjšega dvoma bi bila obiskanost mnogo višja, kot je sedaj. In če si zadate cilj, da (skoraj) vsak dan napišete in objavite en prispevek, lahko do prej omenjene številke pridete v le enem letu.

2. Pisanje bloga bo iz vas naredilo avtoriteto. Kaj to pomeni? Če boste pripravljali strokovne članke, ki bodo bralcem zanimivi in informativni, boste v njihovih očeh postali strokovnjak na svojem področju. Zaradi tega vam bodo bolj zaupali in se posledično hitreje odločili za vaše izdelke ali storitve. Pred vsakim prispevkom si torej vzemite čas, besedilo primerno strukturirajte in določite, katero težavo oziroma nejasnost boste s prispevkom odpravili.

3. Zaradi pisanja bloga boste izvedeli marsikaj novega. Ne le, da se boste urili v pisani besedi, da boste izpilili svoj slog in se bolje spoznali s slovničnimi pravili, temveč se boste tudi naučili veliko novega. Priprava prispevkov namreč zahteva pregled tuje spletne literature, včasih pa je po določene informacije potrebno tudi v knjižnico ali kam drugam. Skratka, lahko ste prepričani, da boste s pripravo prispevkov redno nadgrajevali svoje znanje.

4. Pisanje bloga omogoča enostavnejše deljenje prek socialnih omrežij. Če imate na svoji poslovni strani predstavljeno le podjetje, morda tudi kakšen izdelek ali storitev, vam bo kmalu zmanjkalo idej, kaj objaviti na Facebooku in drugih socialnih omrežjih. Če pa boste pisali blog, vam idej zagotovo ne bo zmanjkalo, poleg tega pa bo vsebina precej bolj takšne narave, ki se po socialnih omrežjih rada deli. Zgolj opis izdelka in povezava do spletne strani namreč ni način, kako od sledilcev pričakovati visoko stopnjo všečkanja in deljenja.

Facebook deljenje vsebin
Pod prispevke na blogu dodajte gumbe za deljenje vsebin prek socialnih omrežij.

5. S pomočjo bloga ustvarite seznam prejemnikov e-novic. Izjemno pomemben del bloga, ki je žal pogosto spregledan, je CTA oziroma »call to action« gumb. Ta obiskovalce pozove k določenemu dejanju. Svetujemo vam, da izdelate .PDF vodič, poročilo ali zgolj zanimivo e-knjigo, ki jo svojim obiskovalcem ponudite v zameno za njihov e-poštni naslov. Tako boste gradili seznam prejemnikov e-novic, katerim nato lahko brezplačno pošiljate sporočila z zanimivimi informacijami (in včasih s povezavo do vaše časovno omejene super akcijske ponudbe).

WordPress za enostavno postavitev bloga

Smo vas prepričali, da je blog odlično marketinško orodje? Potem kar hitro poskrbite, da bo postal del vaše poslovne spletne strani. Za postavitev bloga uporabite WordPress, o katerem si lahko vse preberete na spletni strani WordPress klub, kjer boste našli tudi vsa potrebna navodila. Na omenjeni spletni strani je zapisano, kako namestiti WordPress, kako izbrati grafično predlogo, za katere vtičnike se velja odločiti, kako jih uporabljati, kako objaviti prvi prispevek in podobno.

Kot boste videli, je vse zelo enostavno, saj je WordPress sistem, ki so ga razvijalci razvili z mislijo na uporabnika. Administracija je povsem pregledna (in na voljo tudi v slovenskem jeziku), pa tudi sam urejevalnik vsebin je preprost za uporabo.

Skoraj bi pozabili zapisati, da je WordPress brezplačen …

Podjetna Primorska

Dobrodošli na spletnem portalu Podjetja Primorska, kjer si lahko preberete mnogo zanimivih prispevkov na temo podjetništva, posla na spletu in industrije. Veseli bomo, če naše prispevke delite na družabnih omrežjih in s tem znanje ter ideje delite tudi s svojimi prijatelji. Hvala za obisk in prijeten dan še naprej!

Drugi berejo

Close