Podjetništvo

Registracija podjetja in poslovni naslov

Če razmišljate o ustanovitvi lastnega podjetja, pa naj gre za s.p., d.o.o. ali drugo obliko, vam bodo povsod povedali, da je registracija podjetja izjemno hitra. Če se tako odločite, lahko vse potrebno za registracijo izpolnite danes, že jutri pa bo podjetje zabeleženo v registru in lahko boste pričeli s poslovanjem. Vendar pa teorija in praksa nista vedno usklajeni – četudi registracija podjetja na papirju traja le en dan, se lahko marsikdaj zaplete.

Težave z naslovom sedeža podjetja

Če bi radi podjetje registrirali na domačem naslovu, vendar pa živite v nepremičnini, ki ni vaša, boste za registracijo podjetja potrebovali soglasje lastnika. Živite v večstanovanjski stavbi? Potem potrebujete soglasje drugih stanovalcev. Za vse podnajemnike in vse, ki živijo v blokih, je lahko registracija podjetja torej precej dolgotrajna in jim vzame veliko energije, poleg tega pa tudi ni nujno, da bodo soglasja sploh uspeli pridobiti. In kakšna je rešitev? Virtualna pisarna!

Pravi naslov
Potrebujete poslovni naslov ali virtualno pisarno? Bi radi najeli poslovni prostor?

Obrnite se na podjetje, ki vam nudi možnost najema virtualne pisarne. Pri njih boste lahko registrirali svoje podjetje in tako pozabili na težave z registracijo na domu, poleg tega pa virtualna pisarna prinaša še kar nekaj drugih ugodnosti:

  1. Registracija podjetja se izvrši na njihovem naslovu, v stavbi, ki je poslovnega značaja.
  2. Svoje delo lahko opravljate doma ali na terenu, virtualna pisarna pa ločuje vaš domači naslov od naslova podjetja, kar pogosto pomeni večjo kredibilnost pri poslovnih partnerjih.
  3. Doma, torej na naslovu, kjer dejansko delate (na primer na računalniku), vas ne bodo obremenjevali ponudniki najrazličnejših poslovnih storitev.
  4. Na naslov virtualne pisarne bo prihajala vsa vaša uradna pošta, saj ta vedno roma na naslov, kjer se opravi registracija podjetja. Od tam vam jo bodo posredovali na dogovorjen način oziroma vas o njej obvestili.
  5. Čeprav delate doma, se lahko registracija podjetja na naslovu virtualne pisarne obrestuje takrat, kadar za urico ali dve potrebujete »pravi« poslovni prostor. Rezervirate si pisarno ali sejno sobo za sestanek ter plačate po uporabi. Ni razloga, da bi sami najemali lastne prostore in jih drago plačevali, ko pa si lahko prostor delite in plačate zanj le takrat, ko ga potrebujete.

Podjetna Primorska

Dobrodošli na spletnem portalu Podjetja Primorska, kjer si lahko preberete mnogo zanimivih prispevkov na temo podjetništva, posla na spletu in industrije. Veseli bomo, če naše prispevke delite na družabnih omrežjih in s tem znanje ter ideje delite tudi s svojimi prijatelji. Hvala za obisk in prijeten dan še naprej!

Drugi berejo

Close