Posel na spletu

Služenje denarja na spletu: 6 načinov

Ko beseda nanese na služenje denarja, vsi pomislimo na način, ki bi bil za nas najbolj ugoden. Po vsej možnosti od doma, iz udobnega naslonjača. Eden teh načinov je zagotovo služenje denarja na spletu. Seveda je potrebnega nekaj znanja, ampak lahko ste povsem brez strahu.

Za nekatere zadeve boste potrebovali malce več znanja, za druge pa niti ne. Velja pa omeniti, da vam resnično ni treba biti programer, da bi vam uspelo preko spleta priti do nekaj dodatnega zaslužka.

1. Zaslužite z AdSense oglasi

AdSense oglasi so oglasi spletnega velikana Google. Na tej Googlovi platformi se lahko registrirate kot založnik spletnega mesta in uporabite njihove oglasne kode na svoji spletni strani. Seveda je pomembno, da ima vaša spletna stran tudi kar nekaj obiska, sicer bo zaslužek od klikov na oglase precej majhen.

2. Trgujte na borzi

Če imate žilico za posel in poslovne priložnosti, morda ne bi bilo slabo, če bi se lotili trgovanja na spletni borzi. Še posebej v času recesije in posebnih dogodkov na svetu drznim vlagateljem uspeva močno oplemenititi svoj denar. Seveda velja dodati, da je dobro v trgovanje vložiti le toliko, kot si lahko privoščite izgubiti. Nikakor se ne igrajte s svojim celotnim premoženjem.

3. Svoj hobi spremenite v zaslužek

Imate kak zanimiv hobi, morda izdelujete unikaten nakit ali kaj podobnega? Postavite si spletno trgovino in izdelke prodajajte na spletu. Lahko tržite tudi posredovanje svojega znanja ali pa katero izmed storitev, kot so grafično oblikovanje, programiranje in spletni marketing. Seveda boste za to potrebovali podjetje, a še vedno velja, da gre za zaslužek preko spleta.

Prodaja preko spleta
Postavite lahko tudi spletno trgovino in svoj hobi spremenite v posel.

Veliko oglaševanja za spletno trgovino danes lahko opravite s pomočjo socialnih omrežij, kar vas v osnovi ne bo stalo nič. Če imate veliko prijateljev ali pa boste na Facebook strani spletne trgovine nabrali večje število sledilcev, boste imeli precej podpore za začetek. Seveda pa lahko kasneje svojo prodajo povečate s plačljivimi oglasi na Facebooku, Instagramu, Googlu in še kje.

4. Z YouTube do prvega milijona

Pa naj gre za milijon dolarjev ali pa milijon sledilcev na tej najpopularnejši platformi za predvajanje video posnetkov. Če ste dobri v makeupu, znate morda montirati čudovite videe, obvladate glasbeni inštrument ali posedujete kakšna druga posebna znanja, ki bi prav prišla množici ljudi, odprite svoj YouTube račun.

Uredite svoj kanal, povežite ga s svojimi socialnimi profili in pričnite z nalaganjem video posnetkov. Pri tem pazite na naslove in opise, da bodo vsebovali iskalne izraze, po katerih iščejo uporabniki. Usmerite se na globalni trg, kar pomeni, da počnite vse v angleškem jeziku. Ko boste nabrali veliko sledilcev in ogledov posameznih naloženih posnetkov, boste preko vdelanih Googlovih oglasov lahko pričeli služiti denar.

5. Partnerski programi

Partnerski programi oziroma affiliate programi so namenjeni ustvarjanju dodatnega zaslužka. Različna podjetja svoja spletna orodja ali fizične produkte tržijo na sledeči način. Na svoji spletni strani ponujajo možnost včlanitve v njihov affiliate program, preko katerega nato pridobite potrebne materiale in povezave za ustvarjanje dodatnega prihodka.

Povezave ali oglasne pasice namestite na svojo spletno stran in na ta način oglase prikazujete vašim obiskovalcem. Če bo vsebina zanje dovolj zanimiva, bodo kliknili nanjo in morda opravili nakup. Ko se to zgodi, se bo preko posebne kode v povezavi spletni nakup zabeležil v vaš račun in zaslužili boste dogovorjeno provizijo. Te se izplačujejo po dogovoru, navadno pa, ko je dosežena določena meja zneska provizij.

6. Zaslužite preko Amazona

Na Amazonu je na voljo več možnosti za zaslužek preko spleta. Odkar lahko tam prodajamo tudi Slovenci, je seveda možno služiti s prodajo lastnih izdelkov. Če pa imate denimo svojo spletno stran, ki je dobro obiskana in morda govori o posebni niši, kot so čevlji, moda, oprema za mobilne telefone in podobno, lahko izberete njihov partnerski program in oglašujete izdelke drugih v zameno za provizijo od opravljenega nakupa.

Morda ste umetniška duše in pišete celo v angleškem jeziku? Prodaja e-knjig bo na Amazonu zadetek v polno!

Podjetna Primorska

Dobrodošli na spletnem portalu Podjetja Primorska, kjer si lahko preberete mnogo zanimivih prispevkov na temo podjetništva, posla na spletu in industrije. Veseli bomo, če naše prispevke delite na družabnih omrežjih in s tem znanje ter ideje delite tudi s svojimi prijatelji. Hvala za obisk in prijeten dan še naprej!

Drugi berejo

Close