Podjetništvo

Sodobno podjetništvo – zmanjševanje stroškov za s.p.

Časi, ko smo se podjetništva s pomočjo posojil lotevali na veliko, so že davno minili. Vse več je posameznikov, ki vstopajo v podjetništvo skrajno previdno in premišljeno, saj se namreč dobro zavedajo tveganja. Tako se marsikateri samostojni podjetnik, ki na novo odpre dejavnost, odloči za podjetništvo z minimalnimi stroški, ki si jih je mogoče zagotoviti s sodobnim načinom podjetniškega razmišljanja.

Vsi vemo, da si samostojni podjetniki večinoma plačujejo najnižje prispevke, kar pomeni majhne mesečne stroške, prav tako pa skrbijo, da nimajo preveč dobička, zaradi katerega bi morali plačevati davek. A stroške lahko zmanjšamo tudi na druge načine.

Za podjetništvo mnogo podjetnikov ne potrebuje lastnih poslovnih prostorov. Veliko ljudi dela doma, saj to omogoča kar veliko dejavnosti. Kadar je potrebno poskrbeti za vtis na poslovne partnerje, pa se zato odločijo za kratkoročni najem pisarne. To pomeni, da se s firmo, ki nudi najrazličnejše podjetniške storitve, dogovori za najem pisarne ali konferenčne sobe za določen dan ali tudi zgolj za nekaj ur – toliko, da se opravijo sestanki, pri katerih poslovnih partnerjev ne moreš sprejeti v domači dnevni sobi. Tako kot kratkoročni najem pisarn lahko stroške zmanjšajo tudi drugi najemi. Na primer najem laserskega tiskalnika in druge opreme, katere nakup bi lahko stal kar veliko, tehnologija pa bi hitro zastarala.

Stroške je možno precej zmanjšati tudi s pomočjo spleta. Z nekaj spretnosti lahko podjetništvo odlično izkorišča sodobne tehnologije. Pri tem nimamo v mislih samo spletnih prodajaln, ki so v primerjavi s fizično prodajo tako rekoč zastonj, temveč tudi najrazličnejše marketinške aktivnosti. Podjetnik lahko pošteno prihrani, če uporablja socialna omrežja, spletno oglaševanje, obvešča svoje stranke o novostih z email marketingom in podobno.

Sodobno podjetništvo je lahko torej precej poceni, če se nekoliko znajdete. Najbolje je, da si pripravite spisek mesečnih stroškov, ter ob vsaki postavki premislite, kako bi jo lahko zmanjšali. Verjemite, da se za skoraj vsako najde rešitev.

Podjetna Primorska

Dobrodošli na spletnem portalu Podjetja Primorska, kjer si lahko preberete mnogo zanimivih prispevkov na temo podjetništva, posla na spletu in industrije. Veseli bomo, če naše prispevke delite na družabnih omrežjih in s tem znanje ter ideje delite tudi s svojimi prijatelji. Hvala za obisk in prijeten dan še naprej!

Drugi berejo

Close